Millstone's Lil' Ava-Lanche (Ava) Lakecountry's Nor'Easter (Blitz)
Otrzymam numery rejestracyjne od hodowcy i je opublikuję.Czy masz numery rejestracyjne? Te psy nie pojawiają się w K9Database ani OFA. Zatem imiona mogą być błędne lub mogą nie mieć żadnych badań zdrowotnych.
Znalazłem numer rejestracyjny suki, nie ma żadnych informacji na stronie internetowej OFA. Może być importowana, ale szczerze mówiąc, nie ma powodu, dla którego nie miałaby żadnych informacji w bazie danych OFA. Została przebadana pod kątem zdrowia w Paw Print Genetics. Zakładam, że ci ludzie nic nie robią ze swoimi psami i można znaleźć o wiele lepszego szczeniaka w tym przedziale cenowym. Ci hodowcy są dla mnie bardzo trudni do przejścia.
A tak przy okazji, hodowla to Millstone![]()
Piszę, aby wyjaśnić...Cześć. Od jakiegoś czasu szukam Goldenka, miałem odebrać naszą radość 8 czerwca, ale hodowca sprzedał go nam sprzed nosa, ponieważ ktoś był bliżej nich. W każdym razie, jesteśmy teraz w poszukiwaniu szczeniaka. Chociaż rozumiem, że bardzo trudno jest znaleźć szczeniaki dostępne o tej porze roku, udało mi się to zrobić, a teraz tracę zmysły, zastanawiając się nad hodowcą. To English Creme Goldens (co, jak czytałem, jest tylko chwytem marketingowym). Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z Hillstone Kennels w Massachusetts (jestem z nich)? Hodują Goldeny, Labradory i Berneńskie Psy Pasterskie. Rozmawiałem z właścicielem, wydaje się świetny. Dużo pozytywnych recenzji. Gwarantują zdrowie (w przypadku wielu chorób) przez całe życie psa (co wydaje się zbyt piękne, by było prawdziwe). Cena to 3000 dolarów, co jest wysokie, ale szczerze mówiąc, nasz harmonogram działa na razie, a nie jesienią. Z tego, co udało mi się zebrać, rodzice to:
Millstone's Lil' Ava-Lanche (Ava)
Lakecountry's Nor'Easter (Blitz)