Golden Retriever Dog Forums banner

Millstone Kennels MA

7.1K views 8 replies 7 participants last post by  FurdogDad  
#1 ·
Millstone's Lil' Ava-Lanche (Ava) Lakecountry's Nor'Easter (Blitz)

#2 ·
Czy masz numery rejestracyjne? Te psy nie pojawiają się w K9Database ani OFA. Zatem imiona mogą być błędne lub mogą nie mieć żadnych badań zdrowotnych.

Znalazłem numer rejestracyjny suki, nie ma żadnych informacji na stronie internetowej OFA. Może być importem, ale szczerze mówiąc, nie ma powodu, dla którego miałaby nie mieć żadnych informacji w bazie danych OFA. Została przebadana pod kątem zdrowia za pomocą Paw Print Genetics. Zakładam, że ci ludzie nic nie robią ze swoimi psami i można znaleźć o wiele lepszego szczeniaka w tym przedziale cenowym. Ci hodowcy są dla mnie bardzo trudnym wyborem.

A tak przy okazji, hodowla to Millstone :)

#3 ·
Czy masz numery rejestracyjne? Te psy nie pojawiają się w K9Database ani OFA. Zatem imiona mogą być błędne lub mogą nie mieć żadnych badań zdrowotnych.

Znalazłem numer rejestracyjny suki, nie ma żadnych informacji na stronie internetowej OFA. Może być importowana, ale szczerze mówiąc, nie ma powodu, dla którego nie miałaby żadnych informacji w bazie danych OFA. Została przebadana pod kątem zdrowia w Paw Print Genetics. Zakładam, że ci ludzie nic nie robią ze swoimi psami i można znaleźć o wiele lepszego szczeniaka w tym przedziale cenowym. Ci hodowcy są dla mnie bardzo trudni do przejścia.

A tak przy okazji, hodowla to Millstone :)
Otrzymam numery rejestracyjne od hodowcy i je opublikujÄ™.

#4 ·
Według ich strony internetowej wszystkie ich psy są sprawdzane przez weterynarza, więc zakładam, że nie robią badań OFA. Martwię się, że hodują zarówno golden retrievery, jak i labradory i nie wymieniają żadnego ze swoich psów. Ile psów hodują? Jak duża jest ich hodowla? Jakie zajęcia wykonują ze swoimi psami? Temperament i poziom energii będą znacznie inne, jeśli hodują psy do pracy w terenie. Nie czyni ich to złymi psami, po prostu o wiele więcej pracy dla ciebie przez pierwsze kilka lat.
Większość dobrych hodowców jest bardzo dumna ze swoich psów i z radością chwali się swoimi osiągnięciami. Możesz dostać pięknego psa, ale za 3000 dolarów możesz znaleźć hodowcę, który wykonuje wszystkie wymagane testy GRCA. Po co płacić tak dużo za szczeniaka, który nie pochodzi od przebadanych rodziców? Jeśli wybierzesz tę drogę, wykup ubezpieczenie, które obejmuje dysplazję, zanim przejrzysz szczenięta.
Pamiętam, jak lata temu mój mąż i ja chcieliśmy dżipa... wtedy był to CJ. Usiadliśmy i zamówiliśmy dokładnie to, czego chcieliśmy. To wymagało czekania.... Czasami dostanie czegoś "teraz" wiąże się z o wiele wyższą ceną niż 3000 dolarów.

#8 ·
Cześć. Od jakiegoś czasu szukam Goldenka, miałem odebrać naszą radość 8 czerwca, ale hodowca sprzedał go nam sprzed nosa, ponieważ ktoś był bliżej nich. W każdym razie, jesteśmy teraz w poszukiwaniu szczeniaka. Chociaż rozumiem, że bardzo trudno jest znaleźć szczeniaki dostępne o tej porze roku, udało mi się to zrobić, a teraz tracę zmysły, zastanawiając się nad hodowcą. To English Creme Goldens (co, jak czytałem, jest tylko chwytem marketingowym). Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z Hillstone Kennels w Massachusetts (jestem z nich)? Hodują Goldeny, Labradory i Berneńskie Psy Pasterskie. Rozmawiałem z właścicielem, wydaje się świetny. Dużo pozytywnych recenzji. Gwarantują zdrowie (w przypadku wielu chorób) przez całe życie psa (co wydaje się zbyt piękne, by było prawdziwe). Cena to 3000 dolarów, co jest wysokie, ale szczerze mówiąc, nasz harmonogram działa na razie, a nie jesienią. Z tego, co udało mi się zebrać, rodzice to:

Millstone's Lil' Ava-Lanche (Ava)
Lakecountry's Nor'Easter (Blitz)
Piszę, aby wyjaśnić...

Millstone zostało wykupione w styczniu 2025 roku i jest pod nowym właścicielem/zarządem. Hodujemy i wystawiamy Labradory, począwszy od 2009 roku.

Przeprowadziliśmy wszystkie odpowiednie testy na wszystkich psach. Upewniliśmy się, że wszystkie psy zakupione od pierwotnego właściciela są na bieżąco ze wszystkimi testami, a jeśli nie były, już się tym zajęliśmy (co w rzeczywistości dotyczy tylko 4 goldenów). Biodra, łokcie, serce, oczy przez OFA i testy genetyczne przez Embark. Uczestniczymy w klinice OFA w kwietniu, aby wszystkie psy miały zbadane serca i oczy.

Przejęliśmy również Berneńskie Psy Pasterskie (których jest tylko 3). Zrobiliśmy to samo z nimi, upewniając się, że wszystkie mają odpowiednie testy. Jest wielu renomowanych hodowców, którzy hodują więcej niż jedną rasę. Co można łatwo zrobić, gdy nie masz wielu psów każdej rasy. Utrzymujemy to w mniejszej skali, abyśmy mogli inwestować tylko w najlepsze goldeny i BMD!

Dziękuję 🙂

This post has been deleted
#9 ·
Jeśli zrobiłeś to, co twierdzisz, podaj tutaj nazwy/numery rejestracyjne swoich 4 Goldenów, aby członkowie i przyszli potencjalni nabywcy szczeniąt mogli sami zobaczyć, że certyfikaty są faktycznie na OFA. Unikanie tej samej prośby w innym wątku i zamiast tego ożywianie kolejnego martwego wątku sprzed 5 lat wydaje się raczej wymijające.....